EMDR

Zo ziet een EMDR traject bij ons er uit

Wij behandelen verschillende soorten psychologische problemen. De behandeling die je krijgt is afhankelijk van jouw problemen en de heftigheid ervan. We beginnen met een intake waarin we kijken wat er aan de hand is en wat je nodig hebt. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op. Daarin wordt bekeken of er een kort, gemiddeld of een uitgebreid traject nodig is voor jouw behandeling. In het behandelplan wordt vermeld welke vormen van behandeling er nodig zijn. Een voorbeelden van een behandelmethode die we toepassen bij PPP is EMDR.

Wat is EMDR?

EMDR is de afkorting voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een therapievorm voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaring. De therapeut zal tijdens de therapie vragen aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Eerst gebeurt dit om meer informatie over de traumatische beleving te verzamelen. Daarna wordt het verwerkings-proces opgestart. De therapeut zal vragen de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen. Deze keer gebeurt dit in combinatie met een afleidende stimulus. We gebruiken daarvoor de hand van de therapeut of de lichtbalk. Door het tegelijkertijd volgen van de stimulus van de therapeut en het terugdenken aan de gebeurtenis, word je als het ware steeds minder gevoelig voor de gebeurtenis en verwerk je de ervaring snel en op gecontroleerde wijze. De EMDR therapie werkt vaak snel en is een intensieve therapie. De therapeut zal je daarom altijd goed meenemen in wat je gaat doen. Ook laat zij je zien hoe je met je emoties om kan gaan tijdens het proces en deze zo goed mogelijk de baas kan blijven.

Wanneer wordt EMDR ingezet?

EMDR is een therapievorm voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. De verwerking van een dergelijke traumatische ervaring gaat soms niet helemaal goed. Dit kan ervoor zorgen dat je vastloopt in de ervaring en deze niet goed kan loslaten. Dit kan allerlei nare gevolgen hebben. Zo kan je je anders voelen, gedragen, of kan het zijn dat je anders denkt en reageert op je omgeving. Vaak merk je wel iets. Bijvoorbeeld dat je je niet goed voelt, of omdat je steeds angstige beelden ziet of gedachten hebt. Soms heb je het helemaal niet door, maar krijg je vanuit je omgeving te horen dat je je anders gedraagt. Hoe dan ook, je wilt graag van je klachten af en je weer goed voelen. EMDR kan je hier bij helpen. Wil je graag een afspraak maken voor een intake om te kijken  of EMDR jou kan helpen? Vul het contactformulier hieronder in. Wil je graag meer weten over EMDR? Bekijk dan de website van de vereniging EMDR Nederland.

Contactformulier

Onze contactgegevens

Telefoonnummer

06 - 41 39 11 55

E-mail

info@pppsychologie.nl

Registraties

SKJ Kwaliteitsregister Jeugd
AGB Code
BIG geregistreerd
Vereniging EMDR Nederland
Col·legi Oficial de Psicologia
Comunitat Valenciana